Commons III: Kriisi, yhteistekeminen ja yhteisrintama

commons3

Kommonerit kummittelevat yhteismaiden yllä. Yhteinen kummittelee yhteiskunnallisten liikkeiden yllä. Kriisi kummittelee yhteisen yllä. Yhteistekeminen käy kriisiä vastaan.

Työväenliike jätti yhteiseksi perinnöksemme edustuksellisen demokratian ja valtion takaamat sosiaali-, terveys- ja koulutuspalvelut. Kaikki historiallisia saavutuksia kamppailuista ihmisten välisen tasa-arvon puolesta.

Toisaalta tänään, kun ”olemme jälleen kaikki keynesiläisiä”, on hyvä muistaa, että niin sanotulla sosialismilla kapitalismi on historiallisista kriiseistään ennenkin pelastettu.

Commonseissa on kyse kadonneen löytämisestä, mutta myös yhteisen rakentamisesta tässä ja nyt – siitä, että luodaan perustaa nykyisyyttä muuttavalle liikkeelle.

Monista talouksista, yhteisrintamasta ja solidaarisuudesta keskustelemassa Taavi Sundell, Elina Turunen, Ruby van der Wekken ja Jukka Peltokoski.

Mukana myös: 1) The Exploited – Maggie you cunt, 2)The Winstons – Amen brothers, 3) Ska-P – El Vals Del Obrero, 4) yor123-skandaali – 99%, 5) Jippu – Sininen uni.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.