Hyvän elämän perusteet

26.4.2010 Totuusradiossa selvitetään hyvän elämän perusteet. Tutkimusaineistona on 30 ihmisen vastaukset 5 kysymykseen:

1. Elätkö hyvää elämää?

2. Mitä ovat hyvän elämän perusteet?

3. Miten voisimme parantaa hyvän elämän mahdollisuuksia?

4. Toimitko aktiivisesti hyvän elämän puolesta?

5. Mitkä ovat keskeisimpiä hyvän elämän vastaisia voimia?

Totuusradion tutkimusryhmä muodostaa lähetyksen päätteeksi äänitteiden innoittamana vappumanifestin, jossa hyvän elämän perusteet tulevat julki uudessa kirkkaudessaan.

Kuuntele lähetys maanantaina 26.4. klo 22–24 täällä: http://www.uta.fi/media/suora/moreeni/totuusradio.html

Kuuntele uusinta perjantaina 30.4. klo 22–24 täällä: http://www.uta.fi/media/suora/moreeni/simulcast.html

Osallistu HYVÄN ELÄMÄN PERUSTEET – VAPPU 2010 -manifestin kirjoittamiseen kommentoimalla tätä artikkelia ennen 26:nnen päivän loppua, mieluiten lähetyksen aikana.

Kuuntele aikaisempia lähetyksiä ohjelma-arkistossa.

Lue Itsen alistus -blogin uusimmat ja kytkeydy positiivisen vastahegemonisuuden kultasuoneen!

14 vastausta artikkeliin “Hyvän elämän perusteet”

  1. Kyllä työ tuo sisältöä jo sinänsä elämään monelle. Aika rankka linja on jos sanoo että on täysin työn vastainen linja.

  2. Kaipaatko susilapseksi jos olet aina tehnyt palkkatyötä?

  3. Hyvän elämän perusteet: Mahdollisuus tehdä työtä ja rakastaa. Silloin on Freudin mukaan tervekin.

  4. Hyviä vastauksia kadulta kolmanteen kysymykseen: demokratian , yhteisöllisyyden, armon ja retkeilyn lisääminen. Toi retkeilykin varsinkin on erittäin kiva oivallus silleen ”filosofisestikin” ja luonnossa on ihanaa.

  5. Ja tietty ihanne on se, että saa vielä palkkaa siitä työstä, mitä haluaa tehdä. Eli ei palkkatyö välttämättä ole ahdistavaa, jos tuo em. toteutuu eli tekee mieleistä työtä. Mutta vapaaehtoistyö voi olla jopa parempaa/antoisampaa elämää.

  6. Hyvän elämän puolesta voi toimia esimerkiksi Eläkeläiset -yhtyeen tyyliin takomalla, kun vielä on vasara. :)

  7. Ehkä se tehdä elämä ”helpoksi” toiselle tarkoittikin olla kiltti toiselle. Niin että ei esim. vaadi toiselta mahdottomia ja antaa toisen olla sellainen kuin on, ja jos toi on vastavuoroisesti toisinkin päin, saattaa elämä tuntua hyvältä eikä suorittamiselta ja ”täytymiseltä”.

  8. Viimeiseen kysymykseen on tosi helppo vastata; Hyvän elämän vastaisia voimia ovat pakko, ulkopuoliset vaatimukset, itsekkyys, kateus ja negatiivisuus. Se ettei ole vapaa.

  9. Niin joo ja kyllähän hyvä opettajakin on vaativa.

  10. Hei vielä tänäänkin…Aihe jäi pyörimään mieleen. Onhan se kaiken kattava. Onnellisuushan on ainakin idän uskonnoissa ihmisen päämäärä ellei peräti normaalitila. (Joogakin tähtää siihen, että mieli puhdistetaan ja vapautetaan negatiivisista painolasteista, en tosin ole kyllä pitkään aikaan harrastanut)Tekikin vielä sanoa siitä negatiivisuudesta, jota ilmeisesti Lotta piti hyvänä juttuna. Varmaankin kyse on käsitteen erilaisesta määrittelystä. On tosi hyvä, että on (nuoria, ja toivottavasti vielä vähän vanhempiakin) vihaisia naisia ja miehiä, jotka haluavat taistella hyvien asioiden puolesta, esittää kriittisiä kommentteja ja kulkea vastavirtaan. Terve aggressiivisuuhan on voimaa! Ei pidä alistua epäreiluihin ja epäoikeudenmukaisiin juttuihin.

    Itse tarkoitan negatiivisuudella lähinnä sellaista innostumisen latistamista, virheiden ja syyllisten etsimistä, kyynisyyttä ja pessimistisyyttä; sellainen negatiivisuus on mielestäni hyvän elämän vastaista voimaa, tai ainakin se joskus ärsyttää ja kuluttaa omia voimiani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.