Pankki: eettinen, yhteinen, turvallinen?

”Olen väsynyt maksimaalisen voiton tavoitteluun.”

”Haluan, että pankkini palvelee sitä yhteisöä, jossa elän ja teen työtä.”

”Haluan, että paikka, jossa rahani ovat, tekee peruspankkityötä: pitää huolen säästöistäni ja lainoittaa toimintaa, jossa konkreettisesti tehdään jotain ja että se jotain on sellaista, jonka takana voin seistä.

”Spekulatiivinen raha on liian nopeaa, että sillä voisi rakentaa mitään kestävää.”

Mikä oikeastaan on pankki? Missä ovat pankkitoiminnan juuret? Minkälaisen pankin sinä haluaisit? Mikä on pankkien tehtävä yhteiskunnassa — ja pitäisikö sen olla jotain muuta?

Voiko pankki olla eettinen, yhteinen ja turvallinen?

18.–19. toukokuuta järjestetään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa Pankki 2.0–seminaari, jossa keskustellaan uudenlaisen pankkitoiminnan mahdollisuuksista. Totuusradiossa hypätään aiheeseen jo nyt.

Studiossa aiheesta keskustelemassa Marko Ulvila, Kimmo Hokkanen ja Oscar Fresan Landibar. Puhelimen kautta tavoitettaneen myös Ekopankin perustamisyrityksessä 90-luvun alussa mukana ollut Jyrki Pölkki.

Ja viereisestä äänityshuoneesta raikaa suorana elävä musiikkiraita, jonka äänistä vastaa Trio Kvartett!

Suora lähetys kuullaan maanantaina 5. toukokuuta klo 22–24. Ohjelma uusitaan perjantaina 11. päivä samaan kellonaikaan. Taajuuden 98,4 (50 kilometrin säteellä Näsinneulasta) lisäksi lähetykset ovat kuultavissa internetissä.

KUUNTELUOHJEET LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ:
http://moreeni.uta.fi/Internetlahetys

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.