Lukupiiri: TAZ – tilapäinen autonominen alue

Suora lähetys: ma 5.3. klo 22–24 (Radio Moreeni)

Uusinta: pe 9.3. klo 22–24 (Radio Moreeni)

Illan lukupiiri-Totuusradiossa veistellään ontologisen anarkismin todellisia houreita Hakim Beyn TAZ -tekstin pohjalta.

Lue tai lataa teksti TÄÄLLÄ

Lukupiiriin voi osallistua tätä artikkelia kommentoimalla. Suoraa lähetystä kuuntelevat voivat ottaa studioon myös puhelinyhteyden soittamalla numeroon 050 540 98 69. Hyperborealaisessa totuuskomiteassa ovat mukana Antti, Renne, Santeri ja Risto. Loossin suurmestarina toimii Lauri.

Suoraa lähetystä ja uusintaa voi kuunnella taajuudella 98,4 (50 kilometrin säteellä Näsinneulasta) sekä internetissä:

KUUNTELUOHJEET LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ: http://moreeni.uta.fi/Internetlahetys

7 vastausta artikkeliin “Lukupiiri: TAZ – tilapäinen autonominen alue”

 1. viitaten edelliseen puheenvuoroon

  korjaus , sen edellisen sodomiitti hörsön puheeseen. Magneetti myrsky hänenkin ylle toverit in general

  the imaami says: don’t be as a grandmothers in the snow, don’t be as a tornado. älä ole persetornaado.

 2. ihmisen lait ovat tuhat kertaa luonnon lakeja efektiivisempiä (niinkö?)

 3. Ympäristön vaikutus on meillä niin paljon kuin sitä on suvereniteetti avaruudessa, maassa, ilmassa ja merellä, sanoi Jake.

 4. Kun autonominen hahmo lähestyy elävän luonnon ydintä, jossa vaeltavat hengissä olevat elävät, virittyvät, ja panevat huomionsa ympäristön voinnille, sen voimiintumiselle, toiminnalle, kohtaamis-jakaumuksellisuudeelle, sen olemuksellisuuden pyhimmälle lähteelle, eli samassa lähellä rutun kantaja ja sen roikuttaja.

 5. Miksi netti ollaan yllättäen hylkäämässä ns. älykköpiireissä? Pelottaako ajatus oman erityisen asiantuntija-aseman tuhoutumisesta? Eikö todellista asiantuntijuutta ole se että pystyy perustelemaan omat näkökulmansa myös niille joilla tätä asiantuntemusta ei ole (vieläpä heidän kielellään)?

  (Vasta)netti on ehkä elinvoimaisempi kuin koskaan, nyt meillä on konkreettisesti keinot piiloutua valvonnalta (TOR-selain yms). Tällä hetkellä myös netin kautta moninaisuus järjestäytyy ennennäkemättömällä tavalla (mm. arabikevät, ravintolapäivät ja kaljakellunta). Nettiä on siis vasta opittu käyttämään sillä tavalla kuin sitä on tarkoitus käyttää. Perseilyt keskustelufoorumeilla ovat vain ensireaktio uuteen teknologiaan. Tämän kaiken jälkeen arvostus sisältöjä kohtaan vain kasvaa.

  Rotankolo on mahdollinen älkää jääkö elitismin häkkiin!

 6. Olettaisin akateemisessa väheksymiskulttuurissa ja kyynisyydessä olevan kyse juuri oman aseman varmistelusta eli ANONYMOUSSIN hypoteesista. Valitettavasti monet ihmiset ovat pakotettuja opportunismiin organisaatioissa, joissa kilpaillaan keskimääräistä enemmän ja tämähän on ylimmäisten opistojen todellisuutta. Erilaisten teoreettisten positioiden ritarit ja aseenkantajat tietysti rakentavat uraansa organisaatiossa ja siksi puolustavat teoriansa ja identiteettinsä siittäjiä viimeiseen saakka. Akateeminen vemputuskielikin on vain yksi tapa rajata kuulijoita sekä eteen että taakse ja luoda illuusio että aiheessa oltaisiin jonkin elämää suuremman äärellä ennenkuin totuus roiskahtaa ja teoreettinen emansipaatio massojen parissa voi alkaa.

  Ihmistieteissä yli-opistot ovat menettämässä hiljalleen asemiaan legitiimin tiedon tuottajina (johtuen tietysti niistä paineista mitä yli-opiston hierarkkinen toimintakulttuuri ja ns. ”uusliberalismi” luo). Toisaalta uudet teknologiat luovat mahdollisuuksia tiedon vaihtoehtoiseen tuottamiseen, kuten myös vastarinnalle syntyy uusia mahdollisuuksia (No, ettei menisi ihan yli-opiston ja ”älymystön” herjaamiseksi todettakoon, että yliopisto tarjoaa edelleen monia universaaleja mahdollisuuksia sinne sisään hyväksytyille). Netti ja vastawebbi ovat paraatiesimerkki ns. ”joukkoälystä”, jonka tapahtuma ja paikka katoavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.