Äärioikeisto Suomessa

 

”Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla -trilogian kolmannessa osassa lukijalle esitellään kansankoulunopettaja Pentti Rautajärven hahmo. Suojeluskuntaan kuuluva Rautajärvi on todellinen fasisti, Suur-Suomesta haaveileva Akateemisen Karjala-seuran jäsen sekä Lapuan liikkeen ja Isänmaallisen kansanliikkeen kannattaja. Rautajärven suursuomalaisten unelmien kariuduttua jatkosodan tappioon vaihtuu hänellä yhtäkkiä ääni kellossa. Rautajärvi muuttaa suojeluskuntatalon nuorisoseurantaloksi ja alkaa luennoida ’kansanvallasta’ erityisenä länsimaalaisena kulttuurimuotona ja ’pohjoismaalaisesta oikeusjärjestelmästä’ sivilisaation viimeisenä asemana barbaareja vastaan. Ensi lukemalla Rautajärven äkillisen mielenmuutoksen voisi tulkita nöyryytetyn radikaalin myöntymisenä uuden yhteiskuntajärjestyksen asettamille ehdoille. Rautajärven saarna on kuitenkin vain uuteen aikaan sopeutettu tapa sanoa, että joillekin on Luojan armosta suotu oikeus valtaan ja kulttuuriin ja että maailmassa on oltava hallitsijoita ja hallittuja.”

”Näin huolellisesti tehtyä, raportoitua ja lähteistettyä empiiristä tutkimusta näkee harvoin. Kirja oli rakennettu johdonmukaisesti. Punainen lanka oli koko ajan selkeä. Kieli oli juoksevaa. Keskustelu oikeistoradikalismin määritelmästä kirjan alussa oli analyyttinen ja nojasi uusimpaan teoreettiseen keskusteluun. Perehtyneisyys asiaan ja ilmiöön ei jää epäselväksi.” 

Totuusradiossa ensi maanantaina keskustelussa Into-kustantamon lähes painotuoreen kirjan Äärioikeisto Suomessa – vastarintamiehiä ja metapolitiikkaa teemat: äärioikeisto, radikaalioikeisto, oikeistopopulistit, fasistit, uusnatsit, skinit, kansallissosialistit, nationalistit, nativistit, etnopluralistit, kodinturvajoukot, kulttuurirasistit, Defence Leaguet, Eurabia-teoreetikot, vastajihadistit, perussuomalaiset, huligaanit ja ”ääriaines”. Studiossa keskustelemassa kirjan kirjoittajat Li Andersson ja Mikael Brunila sekä Totuusradion Lotta Tenhunen.

Ohjelma on suora lähetys, johon otetaan mahdollisuuksien mukaan kuulijoiden kommentit, kysymykset ja muut terveiset. Jätä viesti tämän artikkelin kommenttiosioon.

 

 • Ensilähetys: maanantai 26. marraskuuta 2012 klo 22–24

 • Uusinta: perjantai 30. marraskuuta 2012 klo 22–24

 • Radiotaajuus: 98,4 (50 kilometrin säteellä Näsinneulasta)

 • Internet-kuuntelu 1TUNEIN

 • Internet-kuuntelu 2http://moreeni.uta.fi/Internetlahetys

 • Ohjelma on aikanaan kuunneltavissa myös ohjelma-arkistossa.

 

 

About The Author

totuusradio

Other posts by

Author his web site

25

11 2012

12 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

 1. Huomautus #
  1

  Kirjailijat eivät oikein pääse ääneen kun toimittaja puhuu koko ajan.

 2. Tampereen kommunistinen solu #
  2

  Mitä oppia Casa Poundista? Mitä ajatella siitä? Onko se osa samaa tuomittavaa äärioikeistoa? Onko kaikkea äärioikeistoa poliittisesta syystä ajatella yhtenäisenä?

 3. jare77 #
  3

  laittakaa kovaa musaa tulemaan. tarvis pysyy hereillä.

 4. Tahvis #
  4

  Moi!

  Mitä teille kuuluu?

  t:pullapoika

 5. Tahvis #
  5

  Heil!

  Minä tarvii uudet luoti liivit. Vanhat ei mahdu päälle.

  t:pullapoika

 6. Maksim Autopilot #
  6

  Ehkä tehokkain tapa argumentoida äärioikeistolaisia ajatuskulkuja vastaan on osoittaa niiden sisäinen ristiriitaisuus dekonstruoimalla ne tappiin asti

 7. Tahvis #
  7

  Heil!

  Minä erotin Paavo Laitinen, hän käyttää korva koruja ja lävistyksiä ja on ollut epäilyttävä gootti joka uhos mutta ei puol lustanut johtajan kunniaa jyväskylän kaduilla!

  t:pullapoika

 8. TH #
  8

  Jyväskylässä pidettiin rasisminvastainen kulkue, jonka tapahtumista voi lukea täältä:
  http://takku.net/article.php/20121126194822725

 9. Tampereen kommunistinen solu #
  9

  Mikä on oikea tapa suhtautua fasisteihin käytännössä? Pitäisikö antifa-toimintaa aktivoida? Pitääkö aktivismina pelätä ja varautua? Miten varaudutte itse?

 10. Hörökorva #
  10

  Te ette kuuntele oikea führeri! Minä olla oikea führeri Holapa! Tahvis viekkaudella ja vääryydellä vei minun johtoasemani!

  Eläköön voitto!

 11. Tahvis #
  11

  Heil!

  Transe laittaa minun jalka vipattaa epä kansallis sosialistiseen malliin! Minä luovuttaa valta Holapalle!

  Eläköön voitto!

  t:tahva nainen

 12. Tahvis #
  12

  Miksi te ette julkaista tätä kommentti! Minä puukotan moralla minun radion! Kansallis sosialistisen radion!

  Eläköön voitto!Your Comment