Blockupy Frankfurt 2013

blockupy-2013-warmup-sticker

———————————————————————————————————————-

31. toukokuuta 3000 ihmisen joukko sulki aamupäivän ajaksi kaikki Euroopan keskuspankille johtavat tiet Frankfurt am Mainissa estäen EKP:n ja lukuisten muiden finanssialan yritysten työntekijöiden pääsyn työpaikoilleen. Samana iltapäivänä järjestettiin useita hajautettuja protesteja niin Frankfurtin lentokentällä kuin ostoskatu Zeililla, jossa tanssiva kulkue pakotti vaateketjun toisensa perään sulkemaan ovensa. Päivä oli menestys, joka onnistui sekä luomaan uusia, konfliktia pakenevia protestin muotoja että tekemään näkyväksi niin uusintavan työn, globaalien tuotantoketjujen, autoritäärisen rajakontrollin ja uusliberaalin ryöstöpolitiikan teemoja.

1. kesäkuuta kaupungin keskustassa järjestäytyi 20 000 hengen mielenosoituskulkue Troikan autoritääristä leikkauspolitiikkaa vastaan. Rauhanomainen ja riemukas kulkue estettiin väkivaltaisesti vain muutaman korttelin päässä erottamalla 400-500 hengen ryhmä muusta kulkueesta koko lauantain ajaksi. Loukkantuneiden lukumäärä kohosi yli 200 kaasutettuun ja pahoinpideltyyn. Nimettömänä pysyttelevä poliisilähde on jo vuotanut tiedon piirityksen suunnitelmallisuudesta. Kulkueen pääsy muutamaa sataa metriä pidemmälle – huolimatta oikeuden myönteisestä päätöksesta – oli tarkkaan valmisteltu pääoman ja valtiorepression näyte.

Ohjelma sisältää yrityksen rekonstruoida ja arvioida Blockupy Frankfurtin protestien kulkua, onnistumista ja puutteita (1 h) sekä sekalaisia leikkeitä lauantain 9-tuntisesta poliisisaarrosta ja sen ulkopuolelta (45 min).

———————————————————————————————————————-

  • Ensilähetys: maanantai 3. kesäkuuta 2013 klo 22–24

  • Uusinta: perjantai 7. kesäkuuta 2013 klo 22:30–00:30

  • Radiotaajuus: 98,4 (50 kilometrin säteellä Näsinneulasta)

  • Internet-kuuntelu 1: TUNEIN

  • Internet-kuuntelu 2: http://moreeni.uta.fi/Internetlahetys

  • Ohjelma on aikanaan kuunneltavissa myös ohjelma-arkistossa

———————————————————————————————————————-

Lue teksti (We are Here) For a Social Europe of Commonwealth and Common Rights – miksi olimme paikalla ja mihin meitä estettiin keskittymästä.

Yksi ajatus artikkelista “Blockupy Frankfurt 2013”

  1. Frankfurtissa kaasutettuja määrä on vielä vähäinen Auschwitzissa kaasutettuihin verrattuna, mutta ”sama kaiku on askelten”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.