Heiner Müller

Heiner Müller toimii Totuusradion maanantain 26. maaliskuuta lähetyksen prismana: millaista oli lapsuus natsivallankumouksen aikaan, mitä merkitsi kirjoittaa näytelmiä DDR:ssä, mitä matkustaa länteen sen jälkeen vapaasti? Mikä oli Müllerin yhteys Brechtiin, Büchneriin, Artaud’hon, Benjaminiin, Deleuzeen tai Nietzscheen?

Ja lopuksi tietenkin: mikä on teatterin tehtävä? Entä Müllerin tekstien merkitys nyt, vajaa 10 vuotta hänen kuolemansa jälkeen? Müllerin elämästä ja tuotannosta keskustelevat esitystaiteen ja -teorian professori Annette Arlander Teatterikorkeakoulusta sekä draamatutkija ja dramaturgi Riitta Pohjola Tampereen yliopistosta. Ohjelman toimittaa Lotta Tenhunen.

 

YouTube Preview Image

 

Nauhoitettu lähetys kuullaan maanantaina 26. maaliskuuta klo 22–24. Ohjelma uusitaan perjantaina 30. päivä samaan kellonaikaan. Taajuuden 98,4 (50 kilometrin säteellä Näsinneulasta) lisäksi lähetykset ovat kuultavissa internetissä.

KUUNTELUOHJEET LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ:
http://moreeni.uta.fi/Internetlahetys

___________________________________________

Suomenkielistä Müller-luettavaa

VAPK-kustannuksen ja Teatterikorkeakoulun julkaisu 1992: GERMANIA – Kuolema Berliinissä. Heiner Müllerin näytelmiä ja muita tekstejä, toim. Riitta Pohjola.

TEATTERI 04/1991 Heiner Müller: Taideteos pystyy herättämään kaipuun maailman toisenlaisen olemisen tilaan. Jenny & Karasek.

 ___________________________________________

Yksi ajatus artikkelista “Heiner Müller”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.