Lutkaradio!

 

Totuusradio-syksyn aloittaa Lutkaradio!

Tampereella, Helsingissä ja Turussa marssittiin kuukausi sitten kansainvälisen mallin mukaan SlutWalkilla turvallisten katujen puolesta ja seksuaalisen väkivallan uhrien syyllistämistä vastaan. Marssi oli menestys, mutta maailma ei ole vielä valmis. Keskustelu jatkukoon – nyt on Totuusradion aika täyttyä lutkista, miehistä ja feministeistä!

Ilmari Kortelaisen marssilla tekemien haastattelujen pohjalta juttelemassa tutkijat Jiri Nieminen ja Teija Hautanen sekä Tampereen SlutWalkin järjestäjät Varpu Jutila ja Pieta Hyvärinen.

Suora lähetys kuullaan maanantaina 5. syyskuuta klo 22–24. Ohjelma uusitaan perjantaina 9. päivä. Taajuuden 98,4 lisäksi lähetykset ovat kuultavissa internetissä:

Kuunteluohjeet löytyvät täältä: http://moreeni.uta.fi/Internetlahetys

Totuusradio lähettää ohjelmaa tästä eteenpäin aina joulukuun puoliväliin saakka noin 3 kertaa kuukaudessa. 4. kerta tippui pois vuoden alussa, kun Tampereen kaupunginvaltuusto siirsi kokouspäivänsä maanantaille.

2 vastausta artikkeliin “Lutkaradio!”

  1. ”Tietoinem, eteenpäin pyrkivä, sosiaalidemokraattisesti ajatteleva nainen ymmärtää kyllä, ettei hänelle sovi kevytmielinen ilonpito, että hänen voimiaan tarvitaan muuhunkin kuin irstailuun” (Työmies, 28.8.1917).

  2. Ensinnä kiitos työstä ja hyvästä keskustelusta.

    Sitten kysymys: Pukeutuminen on sosiaalista. Ihmiset viestivät toisilleen pukeutumisellaan. On olemassa pukeutumissääntöjä, joita ihmisten odotetaan jossain määrin noudattavan. Eri ihmiset pitävät erilaisia pukeutumistapoja soveliaina ja tekevät niistä erilaisia tulkintoja. Mikäänsorttinen pukeutuminen ei oikeuta väkivaltaan, mutta onko jokaisella oikeus pukeutua miten tahtoo? Onko täysin vapaa pukeutuminen lutkamarssin sanoma? Esimerkiksi paljastavasta pukeutumisesta ei kenenkään tulisi tehdä sellaista johtopäätöstä, että ihminen on lutka? Tuleeko pukeutumiseen liittyvistä normeista siis vapautua?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.