Radikaali ruoka

Crops_Kansas_AST_20010624-500

Vaihtoehtoiset ruoantuotannon rihmastot kurottautuvat uusiin suuntiin. Kaupunkiviljely on noussut trendikkääksi, ötökät ja satokartat kiinnostavat, permakulttuuri vie mennessään yhä useamman, kompostimatojen kanssa asutaan onnellisesti ja kumppanuusmaatalous lupaa tehdä meistä kaikista viljelijöitä. Samaan aikaan TTIP ja muut kelmit pyrkivät tekemään jauhelihaa kestävästä ja omaehtoisesta ruoantuotannosta.

Totuusradiossa 29.9. kysytään, mistä löytyvät ruokapolitiikan radikaalit kärjet. Lähetys sisältää Bulgarian Rodopivuorten äänimaisemissa käytyjä kylmäävän ajankohtaisia ja herkullisen toiveikkaita keskusteluja ruoasta. Studiossa aiheeseen pureutuvat puutarhansa hoitaja ja aloitteleva permakulttuurin opettaja Tanja Korvenmaa Tampereen Pispalasta sekä Sakari Laurila, helsinkiläinen tupakoitsija ja dokumentaristi, jota ihmetyttää yhteiskuntamme olemisen mallit. Keskustelua ovat luotsaamassa maaton vaan ei madoton maatyöläinen Tuomo Alhojärvi ja ruokaomavaraisuuden suhteen utelias mehiläishoitaja Pieta Hyvärinen.

 

About The Author

totuusradio

Other posts by

Author his web site

28

09 2014

3 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

 1. T. Heikkilä #
  1

  Mitäs keskustelijat ajattelevat tämänhetkisistä yhteiskunnallisista reunaehdoista permakulttuurin/omavaraisen elämän harjoittamiselle? Sallittua/kiellettyä stubbilaisessa Suomessa? Kauhean helppoa ei ole vetäytyä mutakuoppaan elämään ekoloogillisesti, kun työvoimatoimisto tulee hakemaan kuntouttaviin hommiin pörssiyhtiön maatilalle sikoja kasvattaan. Millaisia yhteisöjä Suomesta löytyy?

 2. Jouko Kämäräinen #
  2

  Tanja hyvä, oletko tosissasi sanoessasi että samalla järjellä, jolla öljyteollisuus (ylipäätään teknologia) on rakennettu, voidaan keksiä tilalle jotakin parempaa? Eikö ongelma ole juuri teknologiseen kilpajuoksuun valjastettu ahne järki?

  t: Jouko Kämäräinen
  Vantaa

 3. totuusradio #
  3

  Moro.
  En löytänyt totuusradion live-keskustelualustaa, onkohan se tämä?
  Jokatapauksessa avasin rinnakkaislähetyksen Korppiradiolla, jossa voi myös käydä keskustelua raakkulaatikkoon kirjoittamalla. http://korppiradio.net

  t.Kalle Korppi


1Trackbacks/Pingbacks

 1. Ruokakeskustelua | MUSTARINDA Garden 15 10 14

Your Comment