Uusi osuuskunta – Tekijöiden liike

uusi_osuuskunta

 

2000-luvun ihmiskunta kamppailee ekologisten, sosiaalisten ja taloudellisten kriisien keskellä. Osuuskunnat ovat yhteistekemisen organisaatioita, joissa työskennellään ihmisten tarpeita eikä sijoittajien voittoja varten.

Ruokaosuuskunnat tuottavat lähiruokaa, tietotyöläiset työllistävät itseään, vanhemmat omistavat päiväkotiosuuskuntia, maaseudun asukkaat perustavat tietoverkko-osuuskuntia, hoivaosuuskunnat vastaavat julkisten palvelujen rakennemuutokseen. Osuuskunta kamppailee elämän uudelleen järjestämiseksi.

Kirjassa Uusi osuuskunta – Tekijöiden liike (Into Kustannus) osuuskunnat kytketään osaksi laajempaa jatkumoa, tekijöiden liikettä. Osansa saavat myös Atlantin piraatit, pohjalainen talkooväki, Argentiinan vallatut tehtaat ja Italian sosiaaliset osuuskunnat. Osuuskunta on tehnyt uuden paluun. Mistä on kyse?

Kirjan kirjoittajat Jukka Peltokoski, Jaana Pirkkalainen ja Tero Toivanen keskustelevat ja kiistelevät uudesta osuuskunnasta ja tekijöiden liikkeestä yhdessä toimittaja Lasse Poserin kanssa Totuusradiossa maanantaina 3.11.2014 klo 21:30-23:30. Lähetys on suora, ja siihen voi osallistua kommentoimalla tätä artikkelia.

Osuuskuntalippu liehumaan!

rainbow.coop

 

 

Tags:

About The Author

totuusradio

Other posts by

Author his web site

03

11 2014

5 Comments Add Yours ↓

The upper is the most recent comment

 1. Kulli-Olli-fani #
  1

  Koska Olli Herranen tekee lisää talousradiota Totuusradioon yhdessä J. P. Laamasen kanssa?

 2. Maskuliinisuus-tohtori-fani #
  2

  Moikka,

  kiitos fanituksesta! Meikämandoliino tosiaan pitää yhden lähetyksen tänä vuonna pitkästä aikaa, mutta en tiedä vielä lopullista aihetta. Saattaa myös olla, että J-P Laamanen on korvattu tässä lähetyksessä Tuomas Nevanlinnalla, mutta yritetään saada J-P vaikka ensi vuonna mukaan.

  T: Kulli-Olli

 3. 3

  Terveiset Helsingistä totuusradioon. Korppiradiossa ollaan kuulolla jälleen, ja vinkiksi että Korppiradion raakkulaatikkoa voi vapaasti käyttää pikaviestintään ja suoran keskustelun laajentamiseksi kuuntelijoiden piiriin.
  Osuuskunnat ja yhteistekeminen kiinnostaa kaikilla tasoilla. Korppiradio toimii käytännössä (periaatteellisista syistä) melkein ilman rahaa, ja on vapaa kollektiivi. Osuuskunta pystyy käsittääkseni mukautumaan myös tällaiseen lähtökohtaan, ja voisi olla samalla se tarvittava alusta tai elin kollektiivin ja yksilöiden elämänpiirien välillä…

 4. Korpin kuuntelija #
  4

  Hyvä ohjelma oli, mielenkiintoista keskustelua! Mutta, mikä biisi soi heti ohjelman jälkeen? Elektronista, ambientia ja linnunlaulua?Your Comment