Yhteisen tilan politiikka

talo

Oma tai pikemminkin yhteinen tila on usein koettu tarve yhteiskunnallisten liikkeiden, kansalaisjärjestöjen ja yhä useammin myös mikroyrittäjien keskuudessa. Osuuskuntatilat ovat yksi ratkaisu.

Unelma tilasta on unelma yhteisistä voimista ja yhteisöstä, joka kykenee enempään kuin kukaan yksinään. Tilan haltuunotto on elämän haltuunottoa ja tilan raivaamista ”yhteis”kuntaan, jossa yhteiselle tuntuu usein olevan kovin vähän tilaa.

Kysymys koskee myös arkea ja uusintamista. Velkavankeus ja kohoavat vuokrat ovat hinta, jonka maksamme paikastamme yhteiskunnassa – tai paikattomuudestamme asunnottomina.

Mistä tarve tilaan syntyy ja miten tilaa voidaan järjestää? Miten osuuskunnalla voidaan järjestää asuintilaa ja työtilaa tai tilaa kultuurille?

Yhteistilan politiikasta Totuusradion studiotilassa keskustelemassa Jaana Pirkkalainen ja Jukka Peltokoski osuuskunta Väenvoimasta, Kimmo Hokkanen Tilanne-osuuskunnasta sekä toimittaja Lasse Poser.

Lisäksi studion ulkotilassa haastateltavina Laituri-osuuskunnan väkeä Joensuusta sekä työtilayhteisöjä tutkiva Mikko Jakonen Jyväskylän yliopistolta.

  • Lähetysaika: maanantai 12. lokakuuta 2015 klo 20:00–22:00

  • Radiotaajuus: 98,4 (Radio Moreeni,
    kuuluvuus 50 kilometrin säteellä Näsinneulasta)

  • Internet-kuuntelu 1: TUNEIN

  • Internet-kuuntelu 2: http://153.1.15.26:8080/moreeni.mp3

  • Ohjelma on aikanaan kuunneltavissa myös ohjelma-arkistossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.